E-ticaret sitesi nasıl kurulur?
E-ticaret sitesi nasıl kurulur?
İnternet üzerinden ürün satmaya karar veren girişimciler E-ticaret sitesi kurarak fiziki dükkâna göre çok daha masrafsız ve kolay bir şekilde ticaret yapmaya başlayabilirler. Siteyi açmadan önce bazı unsurlar göz önünde bulundurularak iyi bir planlama yapılmalıdır; kaç ürün satılacağı, sayfa içinde yer alan öğeler, alan adı seçimi, ödeme yöntemlerinin seçimi ve diğer faktörler iyi düşünülmelidir. Nereden başlayacağına karar verirken E-ticaret sitesi nasıl kurulur sorusunun cevabını arayanlara yönelik olarak bu yazıda birtakım bilgilere yer vermeye çalışacağız.
E-ticaret sitesi kurulumu
Bir E-ticaret web sitesi açmanın yaygın kullanılan iki yöntemi vardır:
E-ticaret paketleri: Kullanacağınız yöntemlerden biri hazır E-ticaret paketi kullanmaktır. Tüm dünyada olduğu gibi bu yöntem ülkemizde de çok rağbet görmektedir. Yapılan denemelerin sonucunda oluşturulan bu paketlerin fiyatları da uygundur. Birçok altyapıya bu hazır E-ticaret paketlerini kullanarak ulaşabilirsiniz.
Özel E-ticaret sitesi: Elektronik ticarete başlamanız için diğer bir seçeneğiniz özel bir E-ticaret yazılımı kullanmaktır. Bu seçeneği seçerek sistemi tamamen sıfırdan ihtiyaçlar doğrultusunda yazdırabilirsiniz. Bu şekilde altyapısı tamamen size ait olan bir E-ticaret sitesine sahip olabilirsiniz. Tasarımdan yazılıma her şey planlanarak sistem gereksinimlerine uygun bir şekilde online satış sitesi oluşturulur.
E-ticaret sitesi nasıl olmalıdır?
İnternetteki yüzlerce sanal mağaza arasından sıyrılıp hedef kitlenizi kazanmak ve diğer şirketlerle rekabet edebilmek için bazı kriterlere önem vermelisiniz:
- Her şeyden önce sitenize güzel bir alan adı seçmeniz gerekir. Kolay telaffuz edilen, hoş, akılda kalıcı, pozitif mesaj veren bir isim tercih edebilirsiniz.
- Bir E-ticaret web sitesi müşterilerini yormamalıdır. Yani sitelerin üyelik sistemi ile çalışması iyi bir tercih olarak görülse de gereksiz formalitelerle ve uzun formlarla müşterileri sıkmamak gerekir.
- İyi bir sunucuya sahip olmalıdır. Online satış sitesi hızlı açılmalıdır, sürekli hata verip kapanmamalı, işlemlerin gerçekleştirebilmesi için iyi bir altyapıya sahip olmalıdır.
- Tasarımı ile profesyonel bir izlenim bırakmalıdır. Müşteriye güven vermelidir. Ayrıca bilgilerin güvenilir bir şekilde iletilmesi için güvenlik sertifikasına sahip olmalıdır.
Özetle bir E-ticaret sitesi gerçek bir mağazadan daha fazla ilgi, emek ve özen talep etmektedir.